Kledingtips


De kleding die je draagt tijdens een fotoshoot bepaalt een heel groot deel van de sfeer die de foto uitstraalt. Hieronder laat ik wat voorbeelden zien van verschillende stijlen kleding die ik pesoonlijk mooi vind. Wat je wilt vermijden is: Felle kleuren, zwart, kleding met grove grafische prints, grote afbeeldingen of teksten.

Pastels


Ik houd van zachte kleuren in mijn foto’s. Kleuren die niet te aanwezig zijn en zich aanpassen aan de omgeving. Pastelkleuren zijn daarom meestal veilig en goed te combineren. 


Spijker en wit icm pastels


Spijker en wit is niet helemaal mijn stijl als het alleen maar die kleuren zijn, dat vind ik wat te steriel en eentonig. Maar in combinatie met andere zachtere (pastel)kleuren zoals lichtgrijs, lichtroze en zachtblauw of -groen wordt het vaak een mooi zacht geheel. Een ‘gemêleerde eenheid’. Ook bij mijn voorbeeldfoto met aardetinten komt spijker en wit weer terug. Voor een nog zachter beeld is het mooi om ipv wit, creme of gebroken wit te gebruiken. 


Aardetinten


De eerste tip die ik altijd geef wanneer klanten vragen welke kleur kleding zij het beste kunnen dragen tijden de fotoshoot is: Aardetinten! Ik houd er zo van! Deze kleuren stralen rust en harmonie uit. De kleuren die je ook terug vindt in natuurlijke landschappen, zoals groen, bruin en grijs en alles wat daar tussen zit. Deze kleuren zijn ook altijd goed te combineren met wit voor als je het wat frisser wilt houden of met beige en creme voor wat minder contrast.


Bohemian


Bij de Bohemianstijl denken we vooral aan lange jurken, lange haren, cowboyhoeden, laarzen, veel natuurlijke sieraden zoals leertjes en veertjes. Maar Bohemian bevat oorspronkelijk eigenlijk ook heel veel kleuren en patronen, de dingen die ik altijd wil vermijden, maar op de juiste manier gecombineerd kan dit ook heel mooi zijn. Als je bijvoorbeeld voor een lange jurk met een patroontje kiest, dan kan dat prima zolang het patroon erg fijn is en de kleurtjes door elkaar lopen, zoals een jurk met kleine bloemetjes of andere fijne figuren. Bij de Bohemianstijl kun je door wat accessoires ook makkelijk bepaalde fellere kleuren inbrengen zoals aquablauw en groen of eventueel andere kleuren die je in je interieur gebruikt, zodat de foto als wandproduct ook passend is in je woonkamer.


Herfsttinten


Voor de personen die toch liever wat meer kleur in hun foto’s willen, vind ik het erg mooi om de kleuren van de herfst te dragen zoals: bordeauxrood, okergeel en olijfgroen.