Over mij


“You will never influence the world by trying to be like it”

Fotograaf / Ontwerper

Marianne Nijkamp


Hoi! Ik zal me even voorstellen; ik ben Marianne, achterin-de-dertiger, dromer, chaoot, perfectionist, optimist, dierenvriend, getrouwd en de moeder van twee prachtige jongens en fotograaf in Rijssen.

Toen ons jongste zoontje werd geboren, ben ik gestopt met mijn baan als groepsbegeleider in de jeugdzorg, omdat ik graag zo min mogelijk wilde missen van onze mannetjes. Toen kwam al heel snel mijn oude hobby fotografie weer om de hoek kijken, omdat ik graag herinneringen maak en deze vast wil leggen, want de tijd met kleine kinderen gaat écht heel snel. En zo was ik opeens fotograaf.

Fotograferen is één van de vele dingen die ik graag doe, maar het leven is te mooi om er mijn hele week mee te vullen. Ik houd enorm van afwisseling en vind het moeilijk om elke dag hetzelfde te moeten doen, daarom plan ik ongeveer 1 shoot in de week en daardoor bijft het voor mij ook steeds weer genieten om achter de camera te staan. Op deze manier behoud ik mijn liefde en enthousiasme voor dit mooie vak!

In het dagelijks leven houd ik me bezig met de zorg voor ons gezin en alles wat daar bij komt kijken. Ik wandel graag in de natuur met onze hond, maar soms kun je me ook zomaar overdag vinden met een goed boek in het hoekje van de bank. Ik houd van bloemen, goede gesprekken met lieve mensen om me heen en lekkere gezonde maaltijden. Ik kan intens genieten van de simpele dingen in het leven, van mij mag het eenvoudig en klein.

En tussendoor maak ik graag tijd voor jullie vrij om een paar mooie plaatjes te schieten!

Wie weet tot ziens!


Mijn Studio


Ik heb een heerlijke fotostudio aan huis, hierbij een klein inkijkje.

Zoals je ziet heb ik een bankje waar je tijdens de shoot op kunt zitten. Er is een verschoningsplekje voor je baby en ik heb een kast vol spulletjes waarmee ik leuke settings kan maken voor jullie foto’s.

Wat nog niet op de foto staat is het keukenblokje waar je je handen kunt wassen en ik een kopje koffie of thee voor je kan zetten (in de theorie, praktisch komt het er vaak niet van, dus je moet het me echt helpen herinneren of zelf even pakken. Als ik eenmaal fotografeer, vergeet ik alles om me heen, maar ik heb wel de goede intentie en gun het je van harte :D)

Verder staat mijn bureautje hier ook met mijn computer waar ik tijdens het fotograferen regelmatig gebruik van maak om jullie op het beeldscherm te laten zien wat ik bedoel met een bepaalde pose of setting.

Je kunt via de tuindeur naar buiten om achter ons huis even wat frisse lucht te happen (tijdens een newbornshoot is dat soms wel een verademing) of om even te gaan zitten onder onze overkapping en te genieten van het uitzicht.