Groepsfoto's


De groepsfoto of familiefoto.

Ik vind de familiefoto’s altijd zo kostbaar. Een foto waar meerdere generaties op staan. De plek waar het allemaal begon, waar je lief en leed hebt gedeeld en waar vanuit je ook weer verder gaat. Vaak allemaal zo verschillend; een eigen koers, maar toch verbonden door de vorige generaties. Een famliliefoto is niet voor iedereen vanzelfsprekend en juist daarom zo bijzonder. Voor alle ouders is het altijd een enorm groot cadeau om al hun geliefde kinderen bij elkaar te zien.

Mijn prijzen vind je onder het tabblad tarieven: http://mariannenijkamp.nl/?page_id=509

Omdat ik het erg belangrijk vind dat iedereen er goed op staat, combineer ik vaak meerdere foto’s met elkaar. Ik kies 1 foto als basis waarin ik de personen die er minder goed op staan, vervang door hun betere versies uit andere foto’s van dezelfde opstelling. Daardoor zie je hieronder ook foto’s waar iedereen leuk op staat, wat eigenlijk heel moeilijk is om voor elkaar te krijgen met zulke grote groepen. Ik doe echt mijn best, maar ik kan het niet garanderen, omdat ik een kind dat heel de tijd erg verdrietig is niet opeens vrolijk op een foto kan zetten. Maar ik neem de tijd en heb geduld.

Houd er alsjeblieft rekening mee dat er heel vaak 1 kind is dat niet meewerkt. That’s life. Kinderen voelen haarfijn de hoge verwachting van jullie als ouders/familie aan en dit kan juist weerstand bij hen oproepen. Boos worden helpt niet. Probeer je kind te begrijpen en kom erachter wat maakt dat het niet mee wil werken? Vaak hebben kinderen zelf ook een verwachting, dat ze bijvoorbeeld het idee hadden om naast Pietje of Marietje te staan of om de handen in de zakken te doen, oid. Soms is het dan beter om je eigen verwachting te laten varen en voor de goede orde het kind ook even zijn/haar idee uit te laten voeren. Als je dit doet, heb je in ieder geval een foto waar hij/zij nog een beetje vrolijk op staat en het kan daarna ook weer bereid zijn om mee te willen werken aan ons idee.

maart

mei

juni

augustus

novemberLaat een reactie achter


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Portfolio