Klassieke portretten


Kinderen van nu in de stijl van de oude meesters. Tijdloos en karakteristiek.


Hieronder zie je mijn lijn van klassieke portretten. Ik houd zo van deze stijl. De kleuren houd ik naturel, zodat alle aandacht naar het gezicht gaat. De kleding is sober, en vraagt weinig aandacht, maar dit maakt het het plaatje juist helemaal af. Deze portretten zijn tijdloos, ze blijven intrigerend om naar te kijken. Ik wil de kinderen heel puur fotograferen, ze hoeven niet te lachen, maar mogen gewoon hun eigen zelf zijn; hun zachte lijnen, vertederend en innemend; om je urenlang over te verwonderen.

De wollen poncho die het meisje met de grasjes aan heeft, heb ik in mijn garderobe.

Ik heb 3 verschillende kleuren zachte sjalen in de kleur bruin, olijfgroen en grijsblauw; de laatste 2 kleuren zie je hierboven bij de meisjes resp. links en rechts.

Het grijsbruine jurkje links heb ik in maat 118 en het oudroze jurkje rechts heb ik in maat 104 + het bijpassende haarbandje. Als de jurkjes wat groter uitvallen, vind ik persoonlijk niet storend op de foto.

Hier zie je op de foto’s links en rechts weer mijn oudroze jurkje in maat 104. Je ziet dat de foto’s waarbij je kiest voor dezelfde tinten wat zachter overkomen waardoor de aandacht vooral naar het gezicht gaat.  Als je kiest voor een contrasterende kleur (in dit geval wit), dan springt het geheel wat meer in het oog. Het schaapje bij het middelste meisje heb ik ook hier in de studio.

Bij de portretten met een zwarte achtergrond vind ik het het mooist wanneer je kiest voor echt donkere effen kleuren zoals zwart, donkerbruin, donkerblauw en donkergroen. Daardoor blijft alle aandacht naar de gezichten gaan.

Het middelste meisje heeft mijn donkerbruine bontsjaal om.

Dit witte jurkje heb ik in maat 104

De nepbloemenkrans links, de hoed en het witte jurkje (mt 104) in het midden en het vest op de rechterfoto heb ik ook in mijn bezit.Laat een reactie achter


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Portfolio