Nieuws


Hier wil ik proberen om af en toe wat berichtjes te plaatsen van mijn leven als fotograaf.
Zo wil ik jullie een klein beetje mee laten kijken achter de schermen.

Een Award gewonnen!


In april 2020 heb ik een award gewonnen van Birth and Beyond Photography Awards met deze foto van Benthe die zustertje speelt met een beer. BB-Awards beoordelen foto’s die wereldwijd worden ingezonden op kwalitieit, technische vaardigheden, originaliteit, kleur, compositie en het gebruik van het licht. Ik was blij verrast met deze derde plek in de categorie kinderfotografie. Het is toch wel een erg mooie waardering en een bevestiging dat mijn werk op dit niveau zo positief wordt beoordeeld.


Eervolle vermelding


In april 2020 kreeg ik van Birth and Beyond Photography Awards ook een eervolle vermelding voor deze foto in de categorie ‘Family’ Je kunt dit vergelijken met een soort vierde plaats. De foto heeft net geen podiumplek gewonnen, maar werd door meerdere juryleden wel erg bewonderd.

“Finally we would like to give an honorable mention, because the photo was a favorite of several jury members. Congratulations to Marianne Nijkamp Fotografie”


Bohemian zwangerschapsshoot


Eind februari heb ik een zwangerschapsshoot in de buitenlucht mogen fotograferen. Dit gezinnetje kwam speciaal voor de fotoshoot naar Rijssen. Van tevoren hebben we alles besproken. Ik heb de haren van het zwangere model voorzien van feathers en krullen. Verder hebben zij kleding aan uit mijn garderobe, zoals de jurk en het vest van het model en de jurk en de sjaal van haar dochtertje. Ook het broekje van het jongetje en wat accessoires mocht ik verzorgen.

Gelukkig hadden we die dag prachtig weer en kwam de zon regelmatig tevoorschijn vanachter de wolken. Het geluk en de liefde spat van de foto’s af! Wat een prachtig gezinnetje was dit om voor mijn lens te hebben. Ik wens julie een goede zwangerschap en heel veel geluk met elkaar!

Reactie klanten: “We hebben een hele gave zwangerschapsshoot buiten gehad bij Marianne. Helemaal in bohemian stijl en we zijn super blij met onze foto’s!! Marianne stond heel open voor onze ideeën en was enorm betrokken. Ze had ook veel aandacht voor onze kids van bijna 5 en 2,5 jaar, waardoor zij zich ook op hun gemak voelden en het erg lang volhouden ondanks de kou.. En dat is terug te zien in de foto’s!!”


Newbornshoot Lifestyle


November 2019: Mijn eerste newbornshoot in lifestyle is een feit!

’s Morgens nadat de kinderen naar school waren vertrokken, pakte ik mijn fotografiekoffer in met alle spulletjes die ik dacht nodig te hebben. Ook al is het bij mensen thuis en gebruik ik vooral de spullen die daar aanwezig zijn, soms kan het toch handig zijn om het een en ander achter de hand te hebben. Toen ik alle attributen had en heel vaak had gecheckt of ik echt wel de goede camera bij me had en veel volle accu’s, stapte ik in de auto richting Raalte. Bij aankomst was de kleine man heerlijk bij zijn mama aan het drinken. Ik kreeg een lekker kopje thee en zo konden we even gezellig kletsen. Zoals afgesproken zou de shoot boven plaatsvinden waar de slaapkamer van de ouders al voorverwarmd was. Grote broer had gelukkig besloten dat hij mij okee vond en wilde voor de foto’s wel lekker knuffelen met zijn kleine broertje. Hij was er zo lief voor en werkte heel erg goed mee, zo fijn! Hierdoor heb ik echt leuke plaatjes kunnen maken! Toen hij er klaar mee was (wat best lang duurde hoor) maakte ik nog wat foto’s van mama en de baby en van de baby apart. De baby was af en toe  wat onrustig en had ondanks dat hij veel had gedronken nog steeds zuigbehoefte, dus ik heb ook wat kleine pauzes ingelast, waardoor de shoot rustig en goed is verlopen en we mooie ontspannen foto’s konden maken.